pronto.ee

Tomorrow will be cancelled due to lack of interest

tanel.raja @ tietoenator.com

Et mitte asjatut segadust külvata ja rääkida kõik ära nii nagu see on, siis peame alustama sellest, et ma olen nüüd ametlikult Tietoenatori leival. Tarkvaraarendajana. Pangandus- ja kindlustusdivisionis. Mida kõike see tähendab räägime mõni teine kord pikemalt, kuid laias laastus on tegemist omamoodi kojutulekuga, sest oma tarkvaraarendaja karjääri alustasin ma Forexi internetipanka luues (tervitused Tõnisele ja Marxile, kellega koos me seda tegime).

Huvitava kõrvalseigana võin märkida, et enamuste inimeste töökeskkonnaks siin on Linux — eelkõige käib see loomulikult just arendajate kohta. Sellest printsiibist lähtuvalt tegin ka mina oma HP Compaq 6710s dualbootivaks. Esimese poole peal on Windows Vista (Aeroga ja puha!) ning teise peal Ubuntu Feisty Fawn v7.04. Ütleme nii, et see HP masin osutus esimese hooga liiga uueks selle Ubuntu versiooni jaoks, kuid üllataval kombel suutsin ma kõik tekkinud probleemid oma jõududega lahendada — ainult Oracle installi ajal vajasin pisut Raini abi ja ka sedagi rohkem moraalse toena. Üldiselt tundub, et ma olen epitoom väitele, et Linuxi keerukus on ülepakutud — kõik on lihtsalt pealehakkamise asi. Ubuntu foorum oli loomulikult väga väärtuslik abimees minusugusele algajale, kuid lõppkokkuvõttes leidsin ma sealt vastuse enam-vähem kõikidele oma küsimustele. Ahjaa … muide 3D Beryl liides on täitsa nunnu, kui kedagi peaks huvitama.

Aga andke nüüd mulle aega atra seada: küllap ma räägin teile ka rohkem kui aeg küps on …

One Comment

Post a comment