pronto.ee

Tomorrow will be cancelled due to lack of interest

MacBook ja ID kaart

Kui ma MacBooki ostsin, siis üks esimesi küsimusi oli mul “vanadele kaladele”, et kas ID-kaardi tugi toimib? Vastuseks sain tavaliselt midagi, mis mahtus vahemiku “ebamäärane mõmin” ja “ebamäärane eitus”. Kuna tundus, et asi on segane, siis ei hakanud ma sellega tegelema — kodus Windows XP-ga ju asi toimis ja ega mul sellega kiiret ei olnud ka.

Eile ma siis lõpuks otsustasin, et aeg on küps. Läksin www.id.ee leheküljele ning hakkasin kaema perra, millega meil siis tegu. Selgub, et tänapäeval pole Macil ID-kaardiga mingeid probleeme: seal lehelt leidsin omale Leopardi versiooni tarkvarast, mis installeerus valutult. Tõsi, see nõudsid brauseri sulgemist ja uuesti käivitamist, kuid see jäi ka ainukeseks probleemiks. Pärast restarti olin ma kahe minuti pärast juba internetipangas arvelduskontol raha kõlistamas.

Siiski paar küsimus mul tekkisid. Dokumentatsioon märgib, et toetatakse vaid kahte lugeja mudelit:

  • Elioni ID-kaardi lugeja (OmniKey CardMan 1021)
  • SEB kaardilugeja

Kas muid mudeleid ka toetatakse sealt ei selgu. Mul endal vedas — kodus vedelev SCM Microsystemsi SCR3310 sattus olema seesama, mida tarkvara loojad nimetavad SEB kaardilugejaks. Samas ei saa ma seetõttu kommenteerida, millised on väljavaated asja tööle saamiseks kolmandate osapoolte riistvaraga. Oskab keegi kommentaarida Äkki oleks vaja kätte võtta ja teha mingi ühiduvusmaatriks, mis oleks natuke informatiivsem kui tarkvaraga kaasas olev?

Post a comment