pronto.ee

Tomorrow will be cancelled due to lack of interest

Winter is coming …

Juba pikemat aega on sahistatud, et George R. R. Martini “Song of Ice and Fire” sari tehakse HBO (teate küll, see firma, kes tegi ülikalli, kuid kahjuks vaid kahe hooaja pikkuseks jäänud “Rooma”) poolt teleseriaaliks. Neile, kellele see nimi tuttav tundub teadmiseks, et see hakkas just maakeeli ilmuma nime all “Jää ja tule laul” ning sellest peaks praeguseks olema ilmunud kolm köidet: “Troonide mäng 1. osa”, “Troonide mäng 2. osa” ning “Kuningate heitlus 1. osa”. Nagu näha on siinsed kirjastajad pidanud vajalikuks võrdlemise paksud raamatud kaheks lüüa.

Juba päris pikka aega on HBO tegelenud käsikirja ning kujundusega. Martin ise on asjaga mingil määral seotud ja tema enda sõnul on vähemalt pilootosa stsenaarium truu algmaterjalile — tuletan siinkohas meelde, et autor on ise suur TV sarjade sõber ning kui ta sai teada oma raamatu teleekraanile toomise plaanist, ei olnud mehe rahulolul otsa ega äärt.

Eile sai asi aga lõpliku kinnituse: sarja filmimist alustatakse selle aasta oktoobris Põhja-Iirimaal, Paint Hall nimelises stuudios. Arvestades tavalist seriaalide arendustsüklit võiks esimesed osad ekraanidele jõuda juba aastavahetuse paiku. Ootame. Silmad pikad.

Post a comment