pronto.ee

Tomorrow will be cancelled due to lack of interest

“Wheel of Time” ei vaja väetist

Raamatusari, mille esimene osa ilmus mõni aeg tagasi maakeeli ja teine peatselt tulekul on originaalkeeles vaikselt teisest otsast idanema hakanud. Mäletavasti suri mammutsarja autor mõned aastad tagasi, jättes selleks hetkel 11 osaliseks kasvanud loo pooleli. Jordani enda ja lähikondsete soovide kohaselt otsustati autori märkmete ning lisamaterjalide põhjal lugu siiski lõpuni kirjutada ning “kehaks”, kes seda tegema palgati sai noor ja andekas autor nimega Brandon Sanderson. Väidetavalt pidi loo lõpetamiseks piisama ühest raamatust.

Tuletan meelde, et Robert Jordan on varemgi eksinud, kuna esialgu pidi “Wheel of Time” olema triloogia, mitte kaksteistloogia dodekaloogia (kui teid huvitab, kust ma need nimed välja tõmban, visake pilk peale sellele lehele). Nüüd, kus Sanderson on üle aasta asjaga tegelenud on ta sunnitud tõdema, et ühe raamatuga ta seda lõpuni kirjutada ei suuda — õigemini suudaks, aga mitte nii, et kõik süžeeliini rahuldavalt lõpetatud saaks. Neid lahtiseid otsi on selles loos tõeopoolest nii palju, et ma saan ta murest täielikult aru. Sestap teatab ta oma blogis, et on tehtud raske otsus viimane raamat jagada kolmeks, millest esimese nimeks saab “The Gathering Storm”. Kuidas algset nime “A Memory of Light” kasutatakse on hetkel veel segane, sest kahe järgneva raamatu nimeks on pakutud “Shifting Winds” ja “Tarmon Gai’don”, kuid need nimed pole kivisse raiutud, sest esimese raamatu nimeks pakkus autor ise välja “Gathering Clouds”.

Kõik kolm raamatut saavad olema sellise keskmise suurusega ning kõik nad peaks ilmuma novembris: esimene see aasta, teine järgmine ja kolmas ülejärgmine. Sandersoni kommentaari sellele otsusele leiate siit.

One Comment

  • Reply Mart |

    Ühe raamatuga olnuks tõepoolest raske seda lugu ära lõpetada arvestades kui palju veel seletada vaja on.

    Ei tea kui suurte intervallidega need kolm viimast avaldatakse. Loodan, et väga pikka lisa ootamisele ei tule.

Post a comment