pronto.ee

Tomorrow will be cancelled due to lack of interest

BBSummeri tagasitulek

Eile toimus siis selle aastatuhande esimene SysOpide saun eesmärgiga tuvastada BBSummeri toimumise vajadus ja võimaluse korral seda realiseerima asuda. Ühest küljest on asjalood muutunud — FidoNet on muutunud millekski ebamääraseks, teisest küljest on OKFesti hingusele minek avanud uue võimaluse. Kolmandast küljest — kes see ikka viitsib? Olgem ausalt, et ühese konsensuseni me veel ei jõudnud. Ideid on, aga need on ebamäärased ning vastuolulisi. Osad neist baseeruvad koguni eeldusel, et “keegi” võiks midagi teha. Nagu ikka kindla sihtmärgita ürituste puhul lärmati peamiselt pisiasjade ümber, pilluti kildu ja joodi õlut. Ja käidi saunas.

Üldjoontes siiski oleks hea kui BBSummer ühel või teisel kujul toimuks. Seoses sellega paluks kõikidel, kelle jaoks see termin pole võõras ning seniajani mingeid sooje tundeid tekitab saata oma ettepanekud ja/või teade huvi kohta aadressile tanel.raja@gmail.com ja ehk saabki see kõik ühel heal hetkel hetkel reaalsuseks.

4 Comments

  • Reply mr.Costello |

    Ei hakka privasse kommenteerima, teen seda parem siin.

    Tähendab, kunagistest üritustest (osalesin kõikidel BBSummeritel alates aastast 1994-2002, vahele jäi vaid 1998) on vaid head mälestused. Isegi nendest viimastest, kus vaid paarkümmend aktivisti kohal olid. Samas ei usu ma eriti, et seda üritust annaks taaselustada. Ja ei usu ma sellesse just sellepärast, et minu meelest on väga leebelt öeldud, et “FidoNet on muutunud millekski ebamääraseks”. Ütleme otse välja – FidoNet on surnud! Ja kuna FidoNet oli üksüheselt seotud BBS-idega, millest ka ürituse nimi, siis tänasel päeval sellele nimele mingi uue sisu andmine (sidumine blogimaailmaga näiteks) on väga raske, kui mitte võimatu ülesanne. Seega, mina vanu aegu taga ei nutaks – las jääda see BBSummer meile meenutada ning las uus aeg pakub uusi tutvusi ja üritusi.

    Aga kui sa minu pessimismist hoolimata siiski otsustad midagi korraldada, siis kohale tuleksin ma muidugi ikka. 🙂

    P.S. Mis alusel sinna SysOpide sauna kutsuti? Ma ka nagu SysOp (2:490/94) olin ju… Tean küll, et kunagi selline asi toimus, aga see oli vist vaid “vana kooli” SysOpide üritus.

  • Reply Pronto |

    FidoNet kui selline sureb alles siis kui sureb viimane kui põlvepikku SysOp. FidoNet ei olnud ainult modemid, arvutid ja mingi abstraktne kogus tarkvara, mis siis kusagil arvutite taga kügelevatele kasutajatele suhtlusmõnu pakkus — tegemist on ikkagi inimestega, kes kasutasid teatavaid tehnilisi vahendeid sotsiaalse võrgu välja töötamiseks. Seda ajal, mil selliseid easy-to-swallow internetilahendusi nagu foormid, blogid ja muu selline olemaski polnud. FidoNei oli ja on ikkagi suuresti ideega ning suhtumine ning ideed ei sure niisama lihtsalt.

    Mis üritusse puutub, siis kutsuti kokku need, kes meelde tulid ja kelle kontaktnumbrid kuskilt leiti. Seda tänamatut tööd tegi seekord Tarmo Mamers — ma annaks talle su kontaktid edasi, kui sa need mulle saadaks.

  • Reply Kristo |

    Sai natuke rohkem kui 10 aastat tagasi seda üritust korraldatud. Kui 10 aastat sai möödanikuks, siis oli samuti idee, et teeks uuesti.
    Toredad üritused olid. Oli ka olemas veel BBWinter ja BBKookimine 🙂
    Mis puutub aintud ürituse taaselustamisse, siis ma ei tea. Äkki oleks tänasel päeval seda mõtekam muude näitajate alusel teha ? Fido on tänaseks kadunud. (samas vanasid maleva kokkutulekuid tehakse)
    Kellel huvi, siis mõned ürituse pildid olemas aadressil: http://www.kivisaar.com/?Page=pic&PicGroupID=9

    Ütleme kenad noored inimesed :))

  • Reply Rein |

    See teema tekitab kahetisi tundeid. Ühest küljest olen nõus sellega, et Fidonet on tõesti minevik, nii nagu ka meie noorus. 😉 See on tükike Eesti ITmaailma ajaloost, kus meil kõigil on oma pisike panus. Tänapäeva noortel on omad huvid, Fidonetti ja noori kokku viia ei õnnestu – ja pole tarviski. BB* ürituste lõpus oli aga ka selline üritus nagu BBVeteranide kokkutulek. Minu meelest oli seegi igati kordaläinud üritus ning mul poleks midagi ka tulevikus sellel osalemise vastu. See poleks mingi suurüritus, vaid “vana kaardiväe” kokkusaamine – sestap oleks seda ka lihtsam korraldada, poleks vaja mingit suurt puhkeala ning ka kõik seonduvad kulud oleks pisemad.

Post a comment