pronto.ee

Tomorrow will be cancelled due to lack of interest

Carnivàle

Jürka kaasabil olen siin neli esimest osa “Carnivàle” nimelisest telesarjast ära näinud (ta andis mulle terve hooaja, aga pole mahti olnud vaadata). Praeguseks olen juba nõus tema kiidusõnadega — sari on tõepoolest hea: müstiline, mõtlemapanev ja emotsionaalsest laengust pakatav. Ning see paistab olevat alles algus.

Sündmused toimuvad eelmise sajandi kolmekümnendatel Ameerika rändtsirkuses, mis korjas peale just oma ema matnud noore poisi. Selgub, et poisil on üleloomulikud võimed ning side ühe väikelinna jutlustajaga, kellega ta jagab unenägusi ja sarnast oskust muuta maailma enda ümber. Paraku on selles maailmas igal teol hind — kõik tuleb kusagilt ja näiteks selleks, et ravida halvatud tüdrukut suretas peategelane terve viljapõllu. Juba alguses on selge, et mõlemad peategelased jagavad ühesugust saatust, kuid nad esindavad erinevaid pooli. Kumb kumma poole lõpuks valib näitab aga aeg.

Soovitan VÄGA!

7 Comments

  • Reply Jüri Saar |

    Carnivale on üks nendest sarjadest, mida vaatad mõned osad ja jäädki vaatama. Minule endale meeldis esimesest hooajast vist kõige rohkem kuues -lihtsalt sedavõrd mõjuv osa oli.

    Muide, sarja looja ja sageli ka huvitavamate osade autor on praegu edukalt Galactica uuestisünni eest vastutav Ronald D. Moore.

    Teine hooaeg ei jää aga esimesele millegi poolest alla ja hooaja lõppedes saab kiruda ja vanduda, et sellega kogu sari piirdus.

  • Reply Lauri |

    Ma vaatasin umbes 2-3 esimese hooaja esimest osa ära, haigutasin ja loobusin.
    Ei istunud üldse.

Post a comment