pronto.ee

Tomorrow will be cancelled due to lack of interest

Nintendo DS

Ostsin omale vahepeal uue mängumasina, milleks on seekord Nintendo DS (DS tähendab Dualscreeni). Ajsapulk on sellise tavalise PDA suurune, käib keskelt kaheks, omab WiFi-d ja üks ekraanidest on puutetundlik. Lisaks on talle olemas Opera brauser internetis ringi kihutamiseks. Eelmine neljapäev (täpselt nädala eest) tellisin omale sellisest lahedast internetipoest nagu Supercardstore omale vidina nimega Supercard, mis võimaldab konsooliga mängida varukoopiaid, MP3-si, filme ja internetist tõmmatavaid mänge ning kuhu sisse käib sõltuvalt mudelist SD, mini/microSD või CF mälukaart. Täna jõudis kaart kohale ning hetkel olen asjaga paksult rahul. Muide huvitaval kombel saabus see vidin minuni ümbrikus ja selle karp tuli konstruktonina kaasa (tahad voldid kokku, tahad viskad kohe minema) — seega isegi postkontrisse ei pidanud minema. Siin pildi peal on karp juba kokkuvolditud kujul:

Vasakul üleval on karp, vasakul all on selle karbi sees olnud Supercard SD, mille kõrval on SD (SecureDigital) mälukaart (tuleb eraldi juurde osta). Paremal üleval on Opsi käest laenatud Supercard CF koos Pokilt nuiatud CF (CompactFlash) mäluga. Paremal all on kokku volditud Nintendo DS ise 🙂

Kumb on siis parem, kas CF või SD? Ausalt öeldes ma ei oska seda osa kommenteerida — minu jaoks oli valik juba ette ära tehtud: minu fotoraparaat kasutab SD kaarte, minu PDA kasutab SD kaarte ja lõppkokkuvõttes minu tööarvuti suudab lugeda SD kaarte. Mõlemad SD kaarti sõi see vidin vabalt. Veidike huvitavam oli probleem 16MB-se MMC-ga (MultiMediaCard). MMC on suuresti ühilduv SD-ga, aga seda lugeda ei suudetud. Ma ei saanudki aru, kas küsimuseks olid MMC erinevused, või lihtsalt kaardi liiga väike maht.

Tegelikult muidugi kui mõtlema hakkan, siis SD ja CF Supercard adapteril on siiski üks väike vahe: nimelt selleks, et CF kaarti vahetada tuleb lihtsalt CF kaart välja katkuda ning adapteri võib masinasse jätta, samas SD kaarti jaoks tuleb kõigepealt adapter NDS-st välja sikutada ja seejärel adapterist kaart välja võtta (see käib külje pealt välja). Need Supercardid käivad päris tihkelt seal pesades, seega kui on tihti kaarti vaja vahetada on SD natukene tülikam valik. Mõlemal puhul jääb midagi natuke konsoolist välja tolknema. CF puhul kaart ja SD puhul adapteri ots:


CF kaardiga


SD kaardiga

Post a comment