pronto.ee

Tomorrow will be cancelled due to lack of interest

Kuidas töötab terror

Wiredis on päris huvitav lugu selle kohta kuidas terroristid ei pea enam ise suurt midagi tegema, sest n.ö. ohverriikide valitsused teevad nende eest kogu töö ise ära. Piisab kui Ahmed ütleb kusagil “Boo!”. Väike tsitaat artiklist:

Terrori idee on hirmutada elanikkonda: mõnikord mingi poliitilise eesmärgi nimel, mõnikord lihtsalt puhtast kurjusest. Inimesed, kes selle läbi oma elu kaotavaid ei ole tegelikult need, kelle vastu terroriakt on suunatud; nad on lihtsalt kõrvalnäht (collateral damage). Samuti ei ole terroristide lõppeesmärgiks lennukite, rongide, turgude ja busside õhkimine; see on lihtsalt taktika.

Terrorismi tegelikeks sihtmärkideks oleme hoopis meie: miljardid inimesed, keda ei ole akti käigus teise ilma saadetud, kuid kes sellele vaatamata on hirmul. Terrorismi tegelikuks eesmärgiks ei ole mitte akt ise, vaid inimeste reaktsioon sellele.

Ja me tegutseme täpselt nii nagu nad tahavad.

Päris tükk aega täitsid uudisteportaalide esilehti jutud sellest, kuidas Inglismaal pahad terroristid tahtsid lennukeid õhkida ja valvsad seadusesilmad said ülinapilt jaole. Keemikud on juba praegult selle vedela lõhkeainega paugutegemise plaani totraks ja teostamatuks tembeldanud, samuti ei olnud ükski arreteeritud tegelastest omale tabamise hetkeks piletitki soetanud (sünkroniseeritud rünnakute puhul oleks loogiline, et piletid ostetakse väga pikalt ette, sest vastasel korral võib viimasel hetkel tünga saada). Enamgi veel, osa neist ei omanud isegi passi. Õigupoolest tekitas terroriohust tingitud reaktsioon kümneid kordi rohkem kahju, kui see, et need mehed oleks oma plaani proovinud täide viia (kui neil üldse mingi plaan oli).

Asja lõpetuseks ka väike koomiks:

6 Comments

  • Reply Jüri Saar |

    “Keemikud on juba praegult selle vedela lõhkeainega paugutegemise plaani totraks ja teostamatuks tembeldanud”

    Viide mõnele artiklile oleks abiks, sest pole ise millegi taolise otsa sattunud. Aitäh.

  • Reply Pronto |

    Loe see kaasapandud artikkel uuesti läbi. Seal on neli linki erinevatele lehtedele, kus vedela lõhkeaine kasutamist analüüsitakse.

  • Reply Trash |

    Tüüpiline riigi enese poolt tekitatud hirmutamine, nagu ka aastatagused pommiplahvatused. Arvatavasti oli “pommide kahjutukstegemise ja terrori ärahoidmisega” vaja sel ajal sümpaatiat Liibanoni pealt ära tõmmata.

  • Reply Mait |

    Terrorismi tegelikeks sihtmärkideks oleme hoopis meie: miljardid inimesed, keda ei ole akti käigus teise ilma saadetud, kuid kes sellele vaatamata on hirmul.

    Ah et kohe miljardid. Pronto, sa muutud Andres Auleks.

  • Reply pronto |

    Ma ei tea, see on minu poolt tõlgitud lõik viidatud artiklist. Võib-olla tõepoolest on tõlkimine aulelik.

Post a comment