pronto.ee

Tomorrow will be cancelled due to lack of interest

Postimehe selektiivne sõnavabadus

Terve tänase hommiku olen ma jälginud sellist asja nagu tsensoritööd Postimehe artikli “Eestist pärit Iisraeli sõdur sai lahingus raskelt haavata” kommentaare. Või õigemini nende kommentaaridega toimuvat. Nimelt võtab keegi Postimehest regulaaselt maha absoluutselt kõik tõsisemaltvõetavad (loe fakte sisaldavad) Iisraeli suhtes kriitilised või araabiamaailma suhtes natukenegi positiivselt meelestatud kommentaarid. Kõik Iisraeli ametlike seisukohtadega ühtivad kommentaarid jäetakse aga alles, ükskõik kui vale, labane või retooriline need ka poleks. Näiteks korjati maha sellised kommentaarid (ei õnnestunud kopeerida, seega panen mälu järgi):

“Lahingutegevus algas pihta ikkagi siis kui Iisrael võttis pantvangi poole Palestiina parlamendist ja palestiinlased vastasid samaga, röövides kaks sõdurit”

“Ametlikult on Hizbollah terroriorganisatsioonina arvel vaid neljas riigis, milleks on: USA, Iisrael, Kanada ja Austraalia. Eesti Hizbollahit terroriorganisatsiooniks ei pea ja kui antud Postimees eriarvamusel on, siis peaks ta selle ka ära märkima.”

Vanasti kui Hankewitz EPL-s töötas, siis oli selline tendents sealkandis tavaline, ajapikku sellega harjuti ning selle lehe välisuudiseid lihtsalt ei võetud eriti tõsiselt. Nüüd on EPL muutunud palju sümmetrilisemaks, eriti pärast seda kui Soopan personaalselt teise poole tegemisi valgustama läks. Postimees seevastu on asunud aga vaid ühe poole lauspropagandat tegema. Mis toimub? Kas Eesti tahab kuidagi sõjategevusega liituda ja tõeministeerium valmistab riigi kodanikkonda ideoloogiliselt ette või on tegemist lihtsaltmõne tegelase omaloominguga? Kes seal see moderaator üldse on?

2 Comments

  • Reply Trash |

    Postimees on tõesti sionistliku suuna võtnud. Loen lehte pea iga päev ja olen märganud varemgi “omapärast” suhtumist mõningatel teemadel. Terroristid, Iisreal ja ka vaene Pronkssõdur on tavaliselt ebaobjektiivsete teemade seas. Viimase teisaldamine pidavat erutama vaid rumalaid ja veiderdajaid. < vabas tekstis PS. Aidake Iisraeli nälgivaid lapsi, kes elavad pideva Liibanoni agressiooni all.

Post a comment