pronto.ee

Tomorrow will be cancelled due to lack of interest

Habemeajamisest

Gillette Fusion

Täna on see tähti päev, mil …

Kuid ärgem rutakem ette ja alustagem algusest. Kõigepealt lugege läbi see jutt habemeajamise ajaloost. See annab üsna hea ülevaate, millega aegade algusest saati on tegeletud.

Kui teil üldine pilt selge on, siis lugege läbi see Miami Heraldi artikkel, mis võtab üldjoontes kokku selle, mida arvata tänasest karvaeemaldamisega seotud võidurelvastumisest erinevate firmade vahel. Ärge seda juttu lugemata jätke, see on siganaljakas. Tsiteerin:

Soon everybody was selling two-blade razors. So the marketing people put on their thinking caps, and, in an astounding burst of creativity, came up with the breakthrough concept of: three blades. Gillette, which is on the cutting edge (har!) of razor sneakerization, currently has a top-of-the-line three-blade razor — excuse me, I mean ”shaving system” — called the ”Mach3Turbo,” which, according to the Gillette website has more technology than a nuclear submarine, including ”open cartridge architecture” and an ”ergonomic handle” featuring ”knurled elastomeric crescents.” That’s right: It has elastomeric crescents, and they have been knurled! By knurlers! No, I don’t know what this means. But it sure sounds technological.

Which brings us to today’s exciting news, which was brought to my attention by alert reader Jake Hamer. Gillette’s arch-rival, Schick (maker of the Xtreme 3 shaving system) has announced that it’s coming out with a new razor that has — prepare to be floored by innovativeness — four blades. Yes! It will be called the ”Quattro,” which is Italian for “more expensive.”

Kunagi kui ma seda lugesin, muhelesin ma mõnusalt habemesse ja ei oleks osanud oodatagi, et tegeleikult on tegu üsna prohvetliku sõnavõtuga — täiesti usukmatu, aga üleeile kuulutas Gillette ametlikult välja VIIETERALISE, uhh, rasseerimissüsteemi.

Nonii ja et i tähel oleks täpp peal (sellepärast kasutasin ma ka väikest tähte), visake pilt peale ka sellele Onioni libauudisele, kus võetakse Gillette tegevjuhi käest interview. Ilmselt poleks keegi osanud arvatagi, et kogu see naljaga pooleks jutt osutus prohvetlikuks.

Schick, nüüd on siis sinu kord. Mis number tulebki pärast viite?

One Comment

  • Reply Ulmeguru |

    Kui see neljateraline välja tuli, siis ma naisega lõõpisin, et huvitav, kas kümneteralise aparaadi turuletulekuks piisab kümnest aastast… või saadakse asjaga rutem hakkama…

Post a comment