pronto.ee

Tomorrow will be cancelled due to lack of interest

MacBook: Midnight Commanderis failide valimine

Apple Logo

Apple Logo

Vanasti, kui graafilised kasutajaliidesed oli kättesaadavad vaid vähestestele väljavalitutele. Käsurea ja graafilise kasutajaliidese vahelist tühimiku täitis mõnda aega Norton Commander, mis on seniajani säilitanud vanema generatsiooni arvutirahva südames sooja ja hubase nurga. Paraku koos Windowsi arenguga läks  Norton Commander parematele jahimaadele ning tekkinud tühimiku asusid täitma Volkov Commander ja Midnight Commander. Viimane neist on seniejani üks enamkasutatavamaid failiahaldureid süsteemides, kus ühel või teisel põhjusel ei ole võimalik graafilist liidest kasutada.

Kui ma omale MacBooki soetasin, siis paljud vahvate omaduste kõrval tuvastasin ma ka kohe ühe ebameeldivuse. Enamus eelpoolnimetud Commandereid kasutasid aktiivselt nuppu, mille nimi on “Insert” ja mille abil oli võimalik faile valida, et neid siis koos mugavalt töödelda. Paraku MacBookil ei ole sellist nuppu — õigupoolest kui ma nüüd mõtlema hakkan, siis isegi uuematel Logitechi klaviatuuridel ei ole seda enam. Kiire otsing ei kandnud vilja ja nii ma mõnda aega lappasingi faile ükshaaval. Või käsurealt.

Hiljuti võtsin ma selle probleemi uuesti käsile ja seekord leidsin ka vastuse. Kui teie klaviatuuril puudub “Insert” klahv, kasutage klahvikombinatsiooni “Ctrl” – “T”. See töötab täpselt samamoodi.

Post a comment