pronto.ee

Tomorrow will be cancelled due to lack of interest

Mõttetalgud talgujuhi pilgu läbi

Kuidas iseloomustada mõttetalguid läbi talgujuhi pilgu üheainsa sõnaga? Väga lihtsalt: ÜLIVÕIMAS! Kohati oli see tunne isegi võimsam kui Balti ketis osalemisel või Öölaulupeol. Emotsioon, endorfiin, adrenaliin, võimalus ennast teostada — kui nii võtta on ainult aja küsimus, millal osalusdemokraatia ära keelatakse, sest selle mõju rahvale oli joovastav. Minu grupis oli 18 inimest, peaaegu kõik neist Haapsalu tuntuimad ärimehed kohalikust Rotary klubist. Esialgne kohmetus asendus vaikse huviga ja lõpuks jäi jutt nii, et klubi võib hakata omaalgatuslikult sarnaseid talguid läbi viima.

Üldiselt võib üritust igati kordaläinuks lugeda: selgusid need, kellel on oma arvamus ja kelle arvamus kellelegi korda läheb. Edaspidi on nüüd palju lihtsam analoogseid üritusi läbi viia ning tähtsamates küsimustes nõu pärida. Huvitav on see, et Haapsalus oli ainukeseks teemaks, mis valiti oli “Kohalik teema”. Kusjuures kaardistatud kitsaskohad andsid väga selgelt ja üheselt mõistetavalt märku selles, mis Haapsalut vaevab — ilma igasuguse statistilise mürata, mida muud ametlikud infoallikad lisavad: linn on välja suremas, tõmbleb agoonias ning on koos sellega identiteedikriisis. Muide, see viimane oli omane ainult Haapsalule. Mitte ühegi muu formaadiga poleks seda teada saanud.

Üldiselt on mul nüüd hulk andmeid vaja läbi töödelda ja sisestada. Pärast sellist üritust ei ole lihtsalt võimalust, et ma lasen asjal allavett minna. Lisaks kohalikult kojale korjan ma nüüd andmed ka muudest Haapsalu kodadest, teen iseseisva analüüsi ja kui see peaks juhuslikult erinema Nõlvaku meeskonna omast, siis ma katsun vaadata, mis nende erinevus on. Igal juhul leian, et ma saan Haapsalu heaks nii mõndagi ära teha. Seekord on mul väljund ja seekord on mul võimalused, enam see võimalus käest ei lipsa.

3 Comments

  • Reply Juhan |

    Mul on andmeid, et Paides võib Haapsaluga sarnane probleem olla (see viimane), pärast võid oma datat ametlike Paide omadega võrrelda, ehk saab miskit sobima. Võimas!

  • Reply Mägilanna |

    Jagan Sinu emotsiooni! Olin ise Minu Põlva mõttekoja talgujuht ja see, mis toimus, oli võimas 😀 Igatahes meie tuleme õige pea uuesti kokku! Ja ka mind ootab suur hulk sisestamist vajavaid andmeid 😀

  • Reply Olev |

    Tore lugeda, muidu eile õhtul delfist masendunud luuserite etteheitvaid ja aparastavaid kommentaare lugedes võttis soovi Tudengimajas minu modereerida olnud, veidi laiali valguvat teemat “Väärtused ja kultuur ” kokku võtta. Veidi kõhedaks võttis et teemal, mida pidin modereerima, ma varasemalt üldse ei mõelnud, kui MinuTwitteri mõttekilde mitte arvestada Ka eelneval tutvustamisel ei püstitanud ma küsimusi selle teemal. Samas sai vist see teema nüüd ilmselt tugevamini kaardistatud ja aprema sisu;)

Post a comment