pronto.ee

Tomorrow will be cancelled due to lack of interest

Herman Simm, kelle nuhk?

Okei, meil on oma kinni nabitud spioon olemas ja puha. Mõnes mõttes peaksime olema uhked selle üle, et meil on midagi mille järele tasub nuhkida. Teisest küljest on see nii segane lugu, et informatsioon, mis seniajani ajakirjandusse on tilkunud, on valdavalt olnud spekulatiivse iseloomuga või mis veel hullem — soovunelm.

Kelle jaoks see Simm siis töötas? Ajakirjandus ning paar pisemat poliitikut pakuvad kohe välja Venemaad, kuid tegelikkuses baseeruvad need avaldused “kelle siis veel kui mitte Venemaa?” lähenemisel. NATO meile signaali saatis, seega ükski NATO riik see ilmselt ei olnud. Tundub, et meest huvitas eelkõige NATO, mitte Eesti, ning selles kontekstis on huvilisi ju veelgi: Hiina, India, Iisrael, mõni Araabia riik. Huvilisi on tegelikult veelgi. Iisrael näiteks on meile läbi aegade usinasti erinevat vanarauda müünud ning ma ei usu, et see kõik toimus ilma kasuliku eelteavet omamata. Riikide “sõbralikus” ei tähenda siin midagi, sest nagu ütles de Gaulle: “Riikidel pole sõpru ega vaenlasi, riikidel on huvid”. Näiteks viimastel aegadel on kõige enam USA-s nuhkimisega vahele jäänud just juudiriigi asjapulgad, kes ometigi peaks justkui ameeriklaste kõige suuremad semud olema.

Mis te arvate, kui kindlalt Simm siis venelastele infot jagas ja millised on võimalused muudes suunades?

2 Comments

  • Reply pets |

    Kui kuulsin seda uudist esimest korda, tuli meelde, et sa Gruusia teemadel esitasid retootilise küsimuse infolekke kohta, et milliseid liitlasi NATO tahab. Tekitas üle keskmise koguse tundeid ja äratundmist.

  • Reply Pronto |

    Seda jah … Gruusia oli suutnud pool maailma täis lekitada informatsioonist peatse rünnaku kohata ja siis pärast oh seda imestamist kui venelased oskasid valmis olla. Osaliselt tänu sellele ma ka selle kande siia kirjutasin, sest ühest küljest on üsna selge, et Gruusia peab kõigepealt oma simmidega midagi ette võtma kui ta soovib kellegagi liituda vätimaks kolossaalse turvaaugu mainet ja teisest küljest on vähetõenäoline, et taolistele kohtadele saavad Simmisugused mehed lihtsalt ilusate silmade eest.

    Üldiselt mida iganes ka ei toimuks, väldiks ma hetkel ennatlike järelduste tegemist ning üsna kindlalt tuleb minult sellel teemal ka jätk.

Post a comment