pronto.ee

Tomorrow will be cancelled due to lack of interest

Erakond autoriõiguste vastu: Piraadipartei

Selgub, et Rootsis on asutatud uus partei, mille nimeks on Piraadipartei (ettevaatust, rootsi keel). Hetkel on nende ainukeseks plaaniks autoriõigused üldse täies koosseisus potist alla lasta — põhjuseks: inimesed on väsinud, et neid mingi näruse faili kopeerimise eest karistatakse sama karmilt kui mõnda terroristi poole linna õhkimise eest. Samuti piirab see arengut ja innovatsiooni (inimesed/firmad hoiavad endi käes patente, mida nad ei kasuta ja teistel kah ei lase), lisaks suurendab viletsust vaesemates riikidest (paljud hädavajalikel ravimitel pole näiteks geneerilisi ekvivalenti, kuna toimeained on patenteeritud).

Kuna erinevad autorikaitseorganisatsioonid (tuletagem siinkohas meelde rattusemaksu ja muid koormiseid) käituvad lisaks veel suisa röövellikult ning tuduvad olevat rohkem endi toitmise peale suunatud, siis otsustati võtta suund teise äärmusesse. Plaanis on meestel saada kätte 4% häältest ja ületada künnis septembris toimuvatel parlamendivalimistel.

Mida teie arvate? Kas autorikaitsesüsteemid tegelikult kaitsevaid autoreid ja kas tarkvarapatendid on innovatsiooni alustala?

Post a comment