pronto.ee

Tomorrow will be cancelled due to lack of interest

€ paanika

Täna lugesin Delfi artiklist sellist asja:

Euroga seoses kardavad inimesed kõige enam seda, et hinnad võivad tõusta (64%). Samuti kardetakse, et väheneb palkade ja säästude väärtus (28%), teatas riigikantselei.

Just konkreetselt see hirm näitab tegelikult vajalike instantside jõuetust asjaga tegelemisel, mis omakorda valab õli tulle igast kuulujuttudele. Huvitav on asi selles mõttes, et kuidas on võimalik täpselt vastupidine arvamus kujundada ühest asjast? € pigem vähendab hindu, sest kui praegult kipub krooni inflatsioon olema ca 10% juures, siis Euro puhul on maksimaalne lubatud number sinna 5% tuuri. See, et toimub mingi väike ümardamine ülespoole on ühekordne mure. See, et hinnad enam nii kiiresti ei tõuse on aga jätkuv hüve.

Loomulikult tehakse toimub selles sektoris pidev kügelemine, näiteks antud juhul on probleemid Saksamaa ja Prantsusmaaga, kuid kogu süsteem on vähemasti suunatud liigse hinnatõusu vältimisele, mite selle tekitamisele. Samuti on pigem inflatsioon see, mis vähendab palkade ja hoiuste väärtust ning Euro käibelevõtt peaks seda pigem ohjeldada.

Post a comment