pronto.ee

Tomorrow will be cancelled due to lack of interest

Öine alkoholimüük

Öise alkoholimüügi teema on tuure hakanud koguma ning sahistamist kostab iga lehekese serva alt. Minu seisukohad antud küsimuses on ammu kõigile teada ja eraldi kommenteerimis ei vaja.

Nüüd on siis ka Rein Lang oma tolmu üles keerutamise vahelt leidnud aega selda rauda taguma hakata ja õnneks õiges suunas. Seoses sellega avaldati muu hulgas ametlik statistika, mis elavalt demonstreerib öise alkoholimüügi piiramise viljasi. Nagu arvata oli klappis statistika minu ennustustega.

Kuritegevus Tallinnas ja Harjus koos on kasvanud 15% (alkoholi öine müük keelati ka osades valdades). Tallinnas eraldi (kus alkoholimüük pärast 11 täielikult on keelatud) kasvas tänavakuritegevus seevastu massiivne 31%. Noored, kes varem kodus trimpasid seavad nüüd sammud poe asemel baaridesse kus enam paari õllega ei piirduta. Juuakse ennast linna peal tugevaks, julgeks, targaks ja kuulikindlaks ning pärast kui kuraasi ülegi jääb, kipuvad seadusrikkumisedki vägagi kergelt tulema.

Kõigide tallinnlaste suur sõber ja kinnisvarageeniusest kohuke Elmar Sepp ajab traditsioonilist hülgemöla. Kuid peab tunnistama, et ka tema kummis rinna kõmin on rohkem ettevaatlikeks vabandusteks hääbunud (meie ei tea midagi on rohkem selline vahele jäänud koolipoisi hädine selgitus).

Post a comment