pronto.ee

Tomorrow will be cancelled due to lack of interest

Lame

Tähelepanu! Nagu iga mõtteavaldus mis ei baseeru kuivadel faktidel, võib seda kannet soovi korral lugeda leimiks. Kuna õnneks pole Eesti leimikunn Rein Lang veel oma vaimusünnitisi jõudnud legaliseerida, siis loodetavasti käerauad veel niipea minu randmete ümber ei klõpsata.

Ma siiski ei viitsi kaua diskuteerida kogu selle ettevõtmise mõttekuse-mittemõttekuse koha pealt vaid laotan siia üles mõned oma mõtted.

Kõigepealt — mida ajastust?! Vaevalt oli valimistolm settinud, kui mees tormab ummisjalu mingit päris nõdrameelset ideed toetama. Vaevalt, et see initsiatiiv nii väga juhuslikult tekkiski.

Huvitav on see, et leimi eest tahetakse karistada kriminaalkorras, mis on pehmelt öeldes kohatu. samuti on erakorselt põnev asjaolu, et Langi näputöö kipub ka juriidilisi isikuid leimimise eest türmi pistma. Ainsad juriidilised kehad, keda ma suudan Langi sihikus näha on a) konkureerivad parteid, kes ei saa pärast enam tõstatada küsimusi Kohukese seaduslikkusest või Keila-Joa suvilatest, kuna seda võib mõista leimisena (poolteise aasta pärast on meil ju taas valimised) ning b) ISP-d, keda saab karistada selle eest kui nad keelduvad oma sisu vastavalt justiitsministri äranägemisele kohendama. Sest kriminaalkuriteole kaasa aitamine on samuti karistatav. Samuti ei ole ISP-l (ja tegelikult ka suvalisel muul teenusepakkujal) enam õigust keelduda oma klientide konfidentsiaalsete andmete üle andmist kolmandale osapoolele.

Või vahest soovis Lang hoopis tähelepanu milleltki muult ära tõmmata? Seda nippi on ju korduvalt kasutatud, kus rahvale oon hambusse visatud kont mille kallal pureleda, sel ajal kui tegelikud pahategijad suvalitega vaikselt minema hiilivad? Kuidas muud moodi saigi tõlgendada omaaegseid ideid Aegna kasiinosaareks muutmisest, Tallinna Kesklinna sissesõidu tasuliseks tegemisest või näiteks Tatari tänava lõbumajade tänavaks reorganiseerimisest. Ehk on lihtsalt Langi koht suitsukatet teha.

Post a comment