pronto.ee

Tomorrow will be cancelled due to lack of interest

Bluetooth on mõnus ja popp

Bluetooth

Ma ostsin endale millalgi suvel Palmi Tungsten T3-e, mille peamine eesmärk oli reisidel e-raamatute meediaks olemine. Paraku juhtus mul temaga väike intsident ja selle tulemusena ütles üles agregaadi andmekaabel ja nii ma istusin nagu lits lapsega — masin on, raamatud on, aga kokku neid viia ei saa. Alternatiivse meediana oleks saanud veel kasutada IrDA porti, Bluetoothi ning SD kaarti. Ükski kolmest võimalusest ei olnud mulle tollal vastuvõetav ning ma kaalusin juba uue kaabli ostmist (hind ca 500+ krooni). Vahepeal läks aeg edasi ja töökohast anti mulle notebook, millel oli Bluetoothi tugi. Putitasin seda sutsu ning praegused kogemused on sellised:

Kõigepealt kui masinas on korraga nii Bluetooth kui WiFi, siis tasub tsekata kuidas antenni jagamine toimub. Minu masinas, tuli välja, on selline vidin installitud, mis aktiveerib antenni. Vaikimisi oli antenn aktiveeritud ainult WiFi jaoks. See võttis mul päris hea jupi aega, enne kui ma aru sain, miks mu Tungsteni ei leitud.

Teiseks keerake mõlemal agregaadid vajalikud optsioonid peale. Tavaliselt on vaikimisi väärtusteks disabled.

Kolmandaks tõmmake internetist omale vajaliku softi: Freewarepalm on näiteks üks koht, mida tasuks tsekata, aga see pole kaugeltki ainuke, ega parim.

Neljandaks paigaldage vajalik tarkvara — see käib nii, et kõigepealt klikid arvutis Palmi ikooni peal, mis leitud seadmete listis on, seejärel lohistage tekkinud ikooni peale vajalik tarkvara. Automaatselt käivitub andmetransport ja kui asi on koha, siis paigutab Palm selle vajaliku aplikatsiooni külge või pakub võimalust installida (kui tegu on installpaketiga).

Niipalju siis hetkel. Ma eksperimenteerin veel paar päeva ja anna siis teada, mis asju peaks iga kodanik oma Palmis hoidma ja mis on mõttetu saast.

Post a comment